In PressKosovo's Digital Diplomats

Foreign Policy Magazine : 06/12/2013

How an army of young people is convincing Facebook, Google, and other Internet giants to recognize one of the world's newest countries.

Kosovo Attains Status (on Facebook) It Has Sought for Years: Nation

The New York Times : 12/12/2013

Ever since little Kosovo proclaimed itself an independent state five years ago, it has failed to win all the recognition it so craves.

Trending: Facebook recognises Kosovo as a region

BBC: 26/11/2013

Kosovo has had the ultimate status update on Facebook - it has been recognised as a distinct region by the social network, after a sustained campaign by thousands of volunteer "digital diplomats"

Kosova bëhet me portal për diplomaci digjitale

RTV21: 02/09/2014

Tash edhe të gjithë qytetarët e Kosovës mund të lobojnë për njohjen e shtetit të Kosovës në faqe të ndryshme të internetit dhe në agjencione të ndryshme.

ORA 7 - Mysafir: Doruntinë Demiri

Klan Kosova: 19/04/2014

Doruntinë Demiri, mysafire në programin e mëngjesit "ORA 7"

Kosovo Digital Diplomacy Strategy Crosses Borders

Washington Diplomat : 20/12/2013

The youngest country in Europe by both date of independence and demographics (though a number of countries still don’t recognize its independence), Kosovo was recently ranked fourth in the world for its digital diplomacy efforts.

U prezantua portali për diplomaci digjitale

Radio Televizioni i Kosovës: 02/09/2013

Ministria e Jashtme e Kosovës së bashku me Fondacionin IPKO prezantuan sot portalin për diplomaci digjitale të Republikës së Kosovës. Ky projekt u vlerësua se do të ndikojë në përmirësimin e imazhit sa më të mirë për Kosovën.

Lancimi i “Digital Kosovo” mbështet qytetarët e Kosovës

AlbEu: 02/09/2013

Lansimi i sotëm i portalit të internetit Digital Kosovo është një hap i rëndësishëm drejt adresimit të disa prej sfidave me të cilat ballafaqohen qytetarët e Kosovës në qasjen e tyre ndaj përfitimeve të plota të internetit.

Kosova, me diplomaci dixhitale

Zhurnal : 02/09/2013

Lansimi i sotëm i portalit të internetit Digital Kosovo është një hap i rëndësishëm drejt adresimit të disa prej sfidave me të cilat ballafaqohen qytetarët e Kosovës në qasjen e tyre ndaj përfitimeve të plota të internetit.

Digital Kosovo për të lobuar për përfshirje më të gjerë në internet

Gazeta Express : 02/09/2013

Lansimi i sotëm i portalit të internetit Digital Kosovo është një hap i rëndësishëm drejt adresimit të disa prej sfidave me të cilat ballafaqohen qytetarët e Kosovës në qasjen e tyre ndaj përfitimeve të plota të internetit.

Lobim digjital për njohje të Kosovës

Gazeta Zëri: 02/09/2013

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Fondacioni IPKO kanë lansuar portalin në internet “Digital Kosovo” që ka për qëllim inkuadrimin e qytetarëve të Kosovës të veprojnë si diplomat digjital dhe të marrin pjesë në evokim online.

Kosova bëhet me portal për diplomaci digjitale

Gazeta "Bota Sot": 02/09/2013

Tash edhe të gjithë qytetarët e Kosovës mund të lobojnë për njohjen e shtetit të Kosovës në faqe të ndryshme të internetit dhe në agjencione të ndryshme. Këtë e ka mundësuar portali i lëshuar digjital sot www.e-kosovo.org. Ky portal është krijuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës së bashku me Fondacionin IPKO dhe ambasadën norvegjeze e britanike.

Kosova bëhet me portal për diplomaci digjitale

Telegrafi : 02/09/2013

Tash edhe të gjithë qytetarët e Kosovës mund të lobojnë për njohjen e shtetit të Kosovës në faqe të ndryshme të internetit dhe në agjencione të ndryshme. Këtë e ka mundësuar portali i lëshuar digjital sot www.e-kosovo.org.

Digital Kosovo

Digjitale : 02/09/2013

Because of the problems that the citizens of Kosovo face online everyday starting from registering on a website, purchasing online or checking in a location, IPKO Foundation together with partners has launched digitalkosovo.org, which aims to promote Kosovo in the digital world equal to all others and also be the number one resource for the citizens of Kosovo on overcoming virtual barriers.

Digital Kosovo për të lobuar për përfshirje më të gjerë në internet

Gjuha Shqipe : 02/09/2013

Tash edhe të gjithë qytetarët e Kosovës mund të lobojnë për njohjen e shtetit të Kosovës në faqe të ndryshme të internetit dhe në agjencione të ndryshme. Këtë e ka mundësuar portali i lëshuar digjital sot www.e-kosovo.org.

U prezantua portali për diplomaci digjitale

Standardi.info: 02/09/2013

Ministria e Jashtme e Kosovës së bashku me Fondacionin IPKO prezantuan sot portalin për diplomaci digjitale të Republikës së Kosovës. Ky projekt u vlerësua se do të ndikojë në përmirësimin e imazhit sa më të mirë për Kosovën.

U prezantua portali për diplomaci digjitale

Kosova.info: 02/09/2013

Ministria e Jashtme e Kosovës së bashku me Fondacionin IPKO prezantuan sot portalin për diplomaci digjitale të Republikës së Kosovës. Ky projekt u vlerësua se do të ndikojë në përmirësimin e imazhit sa më të mirë për Kosovën.

Diplomacia Digjitale e Kosovës ndër më të mirat në botë

Indeksonline: 02/09/2013

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës është përzgjedhur si autore e Strategjisë më të mirë Kombëtare për Diplomaci Digjitale nga të gjitha shtetet e Ballkanit, nga revista prestigjioze për diplomaci publike në Turqi “Yeni Diplomasi” (“Diplomacia e Re”).

Kosovo launches a campaign to increase its presence on the internet

SETimes : 02/09/2013

Kosovo launches a campaign to increase its presence on the internet. Linda Karadaku reports for Southeast European Times in Pristina.

A Kosovo NGO, in collaboration with the foreign ministry, has launched a new effort to increase the country's online presence through a co-ordinated lobbying effort aimed directly at websites around the world.
Digital Kosovo, a co-operative pro

Kosovo wil ook erkenning op internet

Kosova Press : 02/09/2013

Tash edhe të gjithë qytetarët e Kosovës mund të lobojnë për njohjen e shtetit të Kosovës në faqe të ndryshme të internetit dhe në agjencione të ndryshme. Këtë e ka mundësuar portali i lëshuar digjital sot www.e-kosovo.org. Ky portal është krijuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës së bashku me Fondacionin IPKO dhe ambasadën norvegjeze e britanike. - See more at: http://www.kosovapress.com/sq/politike/kosova-behet-me-portal-te-diplomacise-digjitale-video-2029/video/#sthash.lyfiQMF0.dpuf

U prezantua portali për diplomaci digjitale

Koha.net: 02/09/2013

Ministria e Jashtme e Kosovës së bashku me Fondacionin IPKO prezantuan sot portalin për diplomaci digjitale të Republikës së Kosovës. Ky projekt u vlerësua se do të ndikojë në përmirësimin e imazhit sa më të mirë për Kosovën.

Kosovo: Pokrenut portal za digitalnu diplomatiju

TRT: 02/09/2013

Ministarstvo inostranih poslova Kosova u saradnji sa Fondacijom IPKO predstavilo je u Prištini portal za digitalnu diplomatiju Republike Kosovo, www.e-kosovo.org.

Kosova Dijital Diplomasi Portalına Sahip Oldu

KosovaHaber: 02/09/2013

Kosova vatandaşları, internetin değişik web sitelerinde ve değişik ajanslar sayesiyle Kosova’nın tanınmasında lobicilik yapabilir. Buna bugün hizmete açılan www.e-kosovo.org portalı imkan sağlamaktadır. Bu portal, Kosova Dışişleri Bakanlığının İPKO Fondasyonu ve Norveç ile Britanya Büyükelçilikleriyle birlikte oluşturulmuştur.

Klicks für die Republik: Internet-Botschafter Pristinas

Kurier : 02/09/2013

Kushtrim Xhakli wohnt in Pristina, der Hauptstadt von Kosovo. Wenn er auf Amazon ein Buch bestellen will, muss er – wie jeder andere – Namen und Adresse eingeben. Wenn er aber sein Land eingeben will, kann er es im Scrolldown-Menü nicht finden.

Innovación y diplomacia digital con Kushtrim Xhakli: el caso de Kosovo

Alarconsoto: 02/09/2013

Los usos de la web social para los intereses del marketing y la comunicación son habituales y bien conocidos. Pero no tanto para la administración pública y la gestión política. Nos referimos al Open Government, cuyos valores de transparencia, participación y colaboración se concretan en la comunicación de las acciones de gobierno al ciudadano (decisiones, gastos…), la apertura de datos públicos (para que se puedan obtener nuevos usos útiles), o la colaboración con la ciudadanía y empresas para mejorar los servicios públicos.

Launch of "Digital Kosovo" Supports Kosovo Citizens to Lobby for Greater Internet Inclusion

Kosovaineu: 02/09/2013

The new website www.digitalkosovo.org, launched on Monday, is designed and developed by IPKO Foundation, with the support of the Kosovo Ministry of Foreign Affairs, British Council and Norwegian Embassy, and the support of Kosovo's Digital Diplomacy Strategy, said the Ministry of Foreign Affairs (MFA), through a press release. This new project enables Kosovo citizens to act as digital diplomats and take part in online advocacy themselves.

Kosovo promotes internet presence with Digital Kosovo

telecompaper: 02/09/2013

Internet users in Kosovo are hampered when using websites such as shopping or travel sites, as they frequently cannot select Kosovo as a location on international portals. Digital Kosovo is a new initiative by Ipko Foundation, with the support of Kosovo's Ministry of Foreign Affairs, the British Council and the Norwegian Embassy

02/09/2013

Nuova Europa : 02/09/2013

Dopo il lancio a maggio di una versione beta, è da ieri perfettamente attivo in Internet il portale web ''Digital Kosovo'', iniziativa sviluppata e gestita dalla IPKO Foundation con il sostegno del ministero degli Esteri di Pristina, del British Council e dell'ambasciata norvegese in Kosovo. ''Digital Kosovo'' che, si specifica sul sito, punta a risolvere uno dei problemi maggiori dei navigatori Internet del Paese balcanico, i quali si scontrano ogni giorno con l'ostacolo di non poter indicare il Kosovo come Paese d'origine del navigatore o di ricezione di oggetti acquistati sul web.

Nuova sfida diplomatica per il Kosovo: il riconoscimento digitale

Diplomazia Digitale : 02/09/2013

Fino a qualche anno fa il riconoscimento ufficiale da parte dei governi stranieri e delle principali organizzazioni internazionali era l’obiettivo più ambito dei nuovi Stati o dei movimenti separatisti.

THE BEST & WORST OF 2013: FEBRUARY

Kosovo2.0: 17/12/2013

A new organization called Digital Kosovo (www.digitalkosovo.org) has been formed to advocate for Kosovars’ online rights, and major sites such as LinkedIn.com and Booking.com have responded to their requests by allowing Kosovo citizens to register as such. As for Facebook? The petition continues.

Pomozite mladima u digitaliziranju Republike Kosovo!

studentski.hr: 04/09/2013

Zamislite situaciju u kojoj se dogodi da se prilikom kupovine na internetu ne možete registrirati jer vaša država nije na popisu država. Mladim Kosovarima ovo je dosadilo te su u suradnji s jednom od najpoznatijih telekomunikacijskih mreža na Kosovu „Ipko Foundation“, Kosovskim ministarstvom za vanjske poslove, Norveškom Ambasadom i Britanskim vijećem odlučili tome stati na kraj.

Facebook Just Recognized a New Country

The Atlantic : 21/11/2013

The world's largest social network, Facebook, has finally listed Kosovo as its own country—more than five years after the breakaway territory proclaimed independence from Serbia and after more than 100 countries around the world have extended formal recognition.

Kosovo Gets A Facebook 'Like'

Radio Free Europe : 20/11/2013

The world's largest social network, Facebook, has finally listed Kosovo as its own country -- more than five years after the breakaway territory proclaimed independence from Serbia and after more than 100 countries around the world have extended formal recognition.