Engage with Kosovo


Kosovo, as a young country, is rapidly bridging the digital divide facing its citizens, institutions and businesses. Today, 76% of Kosovo households have a broadband Internet connection. Internet properties from LinkedIn to Twitter are updating their platforms, menus and options to include Kosovo and making it possible for everyone to take full advantage of all the opportunities available via the Internet.

The Digital Kosovo platform helps us integrate Kosovo into the digital landscape.

Digital Kosovo is a new initiative powered by IPKO Foundation, with the support of the Republic of Kosovo Ministry of Foreign Affairs, British Council and the Norwegian Embassy.

Take Action

Select Institution


Rreth Digital Kosovo

Nëse doni që ta shihni Kosovën në më shumë uebsajte të cilat ju përdorni, mësoni se si ju mund të mbështesni kampanjën tonë.

Vazhdo

Dërgo kërkesë

E kemi bërë të thjeshtë dhe lehtë të procedurën e kontaktimit të organizatave dhe ueb faqeve që t’iu kërkoni përfshirjen e Kosovës në platformat e tyre online.

Mëso si

Raporto sukses

Sapo të shihni ndonjë ueb faqe që e ka integruar Kosovën në listën e tyre, është shumë e rëndësishme që një informacion të tillë ta ndani me ne.

Raporto

Results

Here you can find some interesting statistics on the work we have done so far.
Your engagement will help us to build on this.

7873Verified contributors

-

9013E-mails sent

-

60Open cases

-

39cases in progress

-

113Recognitions

See the full list of indexed sites that listed Kosovo since launch of campaign
dropbox600x400
DIPLOMACIA DIGJITALE

Kosova tani në Dropbox

Digital Kosovo godet përsëri. Tre muaj pas publikimit të rastit në Digitl Kosovo, Dropbox e ka shtuar Kosovën në listën e shteteve. Janë dashur gjithësej 117 kërkesa dhe dedikimi për komunikim të rregullt me këtë kompani që të arrinim qëllimin tonë. Dropbox është një kompani që ofron shërbime në mbajtjen, sinkronizimin dhe shërbime të tjera për dosjet e klientëve. Dropbox u lejon përdoruesve një skedar të vecantë i cili sinkronizohet dhe mbetet i njëjtë në të gjithë kompjuterët ku përdoruesit kanë qasje.  Përdoruesit mund të kenë qasje në këta skedar… Read More »

Read More
tim-bernes-lee
DIPLOMACIA DIGJITALE

Kosova integrohet në W3C

Bumi i nëntorit të njohjeve nga gjigant të internetit që janë duke e integruar Kosovën në platformat e tyre online ka arritur kulmin. Me shtimin e Kosovës në listën e shteteve nga World Wide Web Consortium, Diplomacia Digjitale e Kosovës shkon një hap përpara në përmbushjen e misionit të vet.

Read More
cisco-live
DIPLOMACIA DIGJITALE

CISCO do e shtoj Kosovën më 2014

Pas dhjetëra kërkesash të dërguara dhe kontaktit individual nga ekipi i Digital Kosovo me udhëheqësit e CISCO-s, kjo e fundit tashmë e ka shtuar Kosovën në databazën e tyre dhe kjo do të bëhet publike në mars të vitit të ardhshëm.

Ky informacion vjen nga burime të brendshme të ekipit të DK-së.

Read More
facebook
DIPLOMACIA DIGJITALE

Kosova në Facebook Ads

Facebook godet sërish me një tjetër njohje. Tash e tutje Kosova është listuar në listën e shteteve në shërbimet e marketingut të Facebook-ut. Kjo shënon njohjen më të re nga ky rrjet social pas vendosjes së Prishtinës nën Kosovën në lokacionet që shfaqen në Facebook. Sidoqoftë, ka akoma shumë punë për tu bërë deri në integrimin e plotë të Kosovës në të gjitha shërbimet që ofron ky rrjet social.

Read More111
STRATEGJIA DIGJITALE

Strategjia për Diplomaci Digjitale

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës në vazhdimësi është duke punuar në përfshirjen e Kosovës në infrastrukturën e internetit në botë, e njëkohësisht është duke punuar në kanale të ndryshme online për përmirësimin e perceptimit për Kosovën në mbështetje të zhvillimit ekonomik, politik e kulturor të vendit. Një gjë e tillë është duke u realizuar me mbështetjen e Fondacionit IPKO, Ambasadës Norvegjeze dhe Këshillit Britanik në Kosovë.

Continue